Futóverseny karbonsemlegesen

A 21. század nagy és komoly kihívása a klímaválság. Biztosak vagyunk benne, hogy minden sportoló és különösen a futók, ahol csak lehet, óvják környezetüket. Ezért is gondoljuk, hogy mindenki aki részt vesz rendezvényünkön, támogatni fogja azt a törekvésünket, hogy 2022-ben már karbonsemleges eseményt bonyolíthassunk le a Dunakanyarban. Mit teszünk mindezért, és mit tehetsz, Te? Jöjjenek az ikonok és a tudnivalók.

MIT TESZÜNK MI?

Csökkentett logisztika

A központi frissítés megszüntetésével és a kihelyezett ideiglenes építmények minimalizálásával a logisztikai feladatokat nagyságrendekkel csökkenteni tudjuk.

Szétszedjük

A keletkező hulladékot szelektíven gyűjtjük, de a célterületen a futók számára is lehetőséget biztosítunk arra, hogy a verseny alatt a kísérőautókban felgyülemlett hulladékot szelektálhassák, ha erre út közben nem volt mód.

Helyben vesszük

A befutó ajándékokat is -lehetőség szerint- újrahasznosított anyagokból, helyben (Magyarországon 🇭🇺) gyártatjuk.

Létszám limit

Az alacsony létszámú rendezvényünk fenntarthatóbb és kevesebb környezeti terheléssel jár. Az 5 fős csapatok 1 gépjárművel is meg tudják szervezni a csapat-logisztikát.

Mérlegelünk

2021-es esemény adatai alapján a szervezési feladatokra eső károsanyag kibocsátást és a résztvevők által okozott környezeti terhelést mérjük, és egy erre szakosodott céggel kompenzáljuk. 2022-ben szeretnénk megszerezni a karbonsemleges tanúsítványt és hosszú távon megtartani.

Vonatunk is van

Ez nem vicc, több váltópont és az útvonal egyes részei is jól megközelíthetőek vonattal. Ezeket a lehetőségeket külön ki fogjuk emelni az útvonalleírásban. A vonat hasznos lehet, ha az egyik csapattag később csatlakozik a futáshoz, vagy korábban ki kell szállnia a versenyből.

MIT TEHETSZ TE?

Rövidíts!

Egy csapat egy gépjárművel közlekedjen, kerüljétek a kerülőket! Az 5 fős csapatlétszám is azt a célt szolgálja, hogy minél kevesebbet autózzatok.

Csökkentsd!

Az önellátó esemény legfőbb előnye, hogy mindenki azt és annyit vesz magához a frissítőből, amire és amikor szüksége van. Így elkerülhető a pazarlás, illetve a maradékokat később is elfogyaszthatod (pl. a következő edzésen, versenyen).

Használd!

Az amúgy is rendelkezésre álló digitális eszközök segítségével tájékozódhatsz az esemény részleteiről, nincs szükség feleslegesen nyomtatott kiskönyvre vagy szórólapra. Reklámot majd máshogy küldünk 🙂

Kerüld!

Kerüld a környezetszennyező anyagok és csomagolások használatát (pl. PET palack helyett kulacs) de ha mégis keletkezik hulladékod, kérjük, szelektíven gyűjtsd!

Következő bejegyzés
SUHANJ! Ötven

Kategóriák

Legutóbbi bejegyzések