REGISZTRÁCIÓ

Kérjük a helyszínre érkezés előtt minden csapattag (csapatkapitányok is) regisztrálja magát az online regisztrációs felületen. Az 5 perces folyamat során el kell fogadni a részvételi feltételeket és a versenyszabályzatot is.

ÉRKEZÉS

A Fellegvár parkolója reggel 5 és 8 óra között rendelkezésünkre áll, csapatonként 1 autóval. Kérjük ne hagyjatok itt a rajt után gépjárművet, 8-tól fizetős a parkolás és a múzeum is nyitva tart. Mellékhelység a várban lesz.

RAJTCSOMAG

A Fellegvár múzeum bejáratánál fogjuk majd odaadni a rajtcsomagot (GPS jeladó kivételével). Csapatonként 1 fő is átveheti a csomagot.

A ZÖLD FUTÓVERSENY

Törekvésünk, hogy minimalizáljuk a hulladékot és a károsanyag-kibocsátást a verseny folyamán. Ezért rengeteg intézkedést hoztunk, többek között azt, hogy nem lesz központi frissítés. Kérjük a saját frissítésetek során is vegyétek figyelembe ezt, és válasszatok tudatosan a polcokról (pl. nagyobb kiszerelés-kevesebb csomagolás, csapvíz otthonról a kulacsba stb.)

RAJT

A rajtoltatást a Fellegvár kilátó teraszánál fogjuk csinálni, kb.15 másodperces követéssel. A csapattagok akár együtt is rajtoltatnak, hiszen az útvonal a parkoló mellett vezet majd el ahol az első szakasz futója kiválhat a csapatból.

IDŐMÉRÉS

Az időmérést GPS eszközzel végezzük, melyet közvetlenül a rajt előtt kaptok meg. Az eszköz 1 percenként küldi a jelet a központba és ennek megfelelően szintén 1 percenként frissül az élő térkép. FONTOS TEHÁT: A GPS POZÍCIÓRA RÁ KELL SZÁMOLNI +/- 2-300 métert ÉS A TÉRKÉPEN A PIN BETÖLTÉSE IS LEHET LASSABB FÜGGŐEN A ROAMINGTÓL ÉS HÁLÓZATTÓL.

ELSŐSEGÉLY

A rendezvény jellegéből fakadóan állandó, saját orvosi jelenlét nem lesz a versenyen. KÉRJÜK VÉSZHELYZET ESETÉN HÍVJÁTOK A 112-ES HÍVÓSZÁMOT. NAGYON HASZNOS APP AZ OMSZ ÉLETMENTŐ APPLIKÁCIÓJA, AJÁNLJUK FIGYELMETEKBE.

VÁLTÁS – KÍSÉRÉS – FRISSÍTÉS

A váltópontokon kötelező a váltás kivéve a 11-es szakaszt ahol tetszőleges helyeken lehet váltani. Kerékpárral kísérni szabad, autóval és futva nem. Egyéni frissítés feladása bárhol engedélyezett.