A LEGÚJABB FUTÓVERSENY

A LEGÚJABB FUTÓVERSENY

Szigorúan

csapatverseny. A későbbiekben bemutatott és leírt szabályok nem teszik lehetővé az egyéni teljesítést.

Különleges formátum

A Dunakörző távját teljesítő csapatok számára az adott szakaszok teljesítésének módját is előírjuk. Lesz például csoportkör, terepduó és kötetlen ötven is.

Terep és aszfalt

Lesz aszfalt síkon, hegyoldal terepen fel és le, dimbes-dombos vidék és hidak is a Duna felett.

A táv

160 kilométer és egy kicsi. Összesen 3300 méternyi szintemelkedéssel.

Élő verseny

Az időmérés módja hazánkban egyedülálló lesz, hiszen a csapatok egy GPS jeladó segítségével rögzítik az útvonalat. Az éppen futó csapattag pozíciója folyamatosan követhető lesz honlapunkon.

0 db műanyag pohár

Az útvonalon nem lesznek frissítőpontok, így a verseny a csapatok számára önellátó lesz. Így a mindenki a legmegfelelőbb frissítést hajthatja végre, maradékok és feleslegek nem keletkeznek.

Hídon át és hídon vissza

Az útvonal két legbiztosabb pontja a Mária Valéria híd és a Megyeri híd. A két híd ami összeköti a bal partot a jobb parttal, egészet alkot a két félből. A kijelölt útvonalat nem zárjuk le, a KRESZ betartása kötelező.

Egy csapatban

minimum 4 és maximum 5 fő nevezhet. A távot minimum 4-en kell teljesíteni, azaz a célvonalon 4-en kell átfutni. A csapattagok karszalagot kapnak, melyet a rajttól a célig kötelező viselni.

Váltani

kizárólóag a megadott váltópontokon lehet. Ez alól a KÖTETLEN ÖTVEN szakasz kivétel. Váltáskor kizárólag a GPS jeladót kell átadni.

Frissítésről

a csapatoknak kell gondoskodnia. A teljes távon a csapatoknak önellátónak kell lenniük. A kísérő autóban tudjátok vinni az egyénre szabott frissítőket.

Időmérés

GPS jeladóval történik. A jeladót a futóknak folyamatosan kell viselniük, így a verseny végig követhető lesz honlapunkon, minden futó pozíciója látható lesz.

GPS jeladó

Útvonaljelöléssel

segítjük a tájékozódást. A csoportkörökön és terepduó szakaszokon és az egyértelműen jelölt (pl. bringaút) útvonalakon nem teszünk saját jelölést de ezt az itinerben előre jelezzük. A tájékozódás és az útvonal követése a cspat saját feladata.

Limitidő

a teljes táv teljesítéséhez 20 óra áll rendelkezésre (átlagosan 7 és fél perc minden kilométerre). Ezen kívül rész-limitidők is lesznek az útvonalon, ezeket a szakaszok leírásánál olvashatjátok.

Kötelező felszerelés

a pályán tartózkodó futók számára: hivatalos karszalagGPS jeladó + telefon bekapcsolt állapotban + érvényes személyi igazolvány vagy útlevél + 07:00 óra előtt és 15:00 óra után fejlámpa + láthatósági mellény/pánt

Kézikönyv és itiner

készül elektronikus formában. Tartalmazza majd a kötelező és választható váltópontok helyét, futó- és autós útvonal leírását is.

Büntetésekkel

nem szeretnénk foglalkozni. Kérünk minden résztvevőt, tartsa be a szabályokat és viselkedjen etikusan a versenytársakkal, szervezőkkel és közvetlen környezetével szemben.

Maximum

50 csapat nevezését tudjuk fogadni. A nevezési időszak 2020. március 15-től október 15-ig, vagy a létszámkeret erejéig tart. Nevezni kizárólag online lehet.

Nevezési díj

mértéke csapatonként 75.000 Ft. A nevezés leadásakor kell fizetni az első részletet ami 15.000 Ft, a fennmaradó összeget pedig legkésőbb október 1-ig. Az április 1-ig leadott nevezésekre – csapatonként – 15.000 Ft kedvezmény jár.

A csomag

tartalma: időmérés (GPS jeladó) + részleges útvonaljelölés + területbérletek és engedélyek + befutóérem + egyedi ajándék a csomagban  + láthatósági pánt (csapatonként 2 db)

Nevezés lemondására

kizárólag emailben van lehetőség. Lemondás esetén a befizetett első részletet nem térítjük vissza. Október 15-ig a nevezés ingyenesen módosítható vagy átadható. A csapattagok nevét, nemét, születési évszámát és email címét október 29-ig  kell leadni az erre kijelölt weboldalon. Október 30-tól a csapat összetétele már nem módosítható.

AZ ÚTVONAL ENGEDÉLYEZÉS ÉS TERVEZÉS ALATT. A VÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!

PARTNEREINK

A SANYOSZISTÁLLÓ A DUNAKÖRZŐ SPORTSZAKMAI PARTNERE.
A BTRSZ A DUNAKÖRZŐ TÁRSSZERVEZŐJE.